Winters verlanglijstje

In de winter is het koud en guur,  en daarom blijven we toch vaker liever binnen. En als we meer tijd binnenshuis doorbrengen, kunnen we het onszelf maar beter zo aangenaam mogelijk maken. Daarom  heb ik een lijstje gemaakt van 5 dingen waarmee je je huis heel snel winterklaar kunt maken. Omdat het niet om grote bedragen gaat is het misschien ook wel leuk om op je verlanglijstje te zetten.

Lichtpuntje in de donkere dagen, kaarsjes. Ik vind het fijn om ‘s avonds gezellig een paar kaarsen en waxinelichtjes aan te steken. Het staat voor mij voor rust en als ik kaarsjes aan heb betekent dat meestal dat ik de deur niet meer uit hoef.  Kandelaar van Hema €5,-

 

Iets moois op tafel zetten geeft meteen sfeer. Ik kies dan vaak voor bloemen, het vult de tafel en je kan er niet mis mee gaan. Want heb je ooit lelijke bloemen gezien? Verse bloemen koop ik meestal alleen in het voorjaar en in de zomer. Mijn manier om toch altijd iets op tafel te hebben staan zijn droogbloemen of -takken. Ideaal want ze kosten vaak niet veel en je hebt er verder geen omkijken naar en lang plezier van. Katoentak en katjestakken ca.  2,- bij tuincentrum, bloemist of supermarkt

 

Natuurlijk kan een kop thee niet ontbreken aan gezellig thuis zijn. Je wordt er lekker warm van en het is gewoon lekker. En omdat dit warme drankje slechts 1 calorie bevat kan daar ook wel een stukje chocola of koekje bij, of twee, of drie. Spice girl chai € 3,75 van yourdailyteacup.nl

 

Een pluizig vachtje op de bank of op de grond ziet er meteen knussig uit. Dit imitatievachtje heb ik al jaren en komt elke winter weer tevoorschijn. Vacht Teijn van Ikea € 9,99

 

Niets is fijner dan met een leuk boek op de bank wegkruipen terwijl de regen tegen het raam tikt, vind ik persoonlijk. Zo denken de Denen er ook over en en zij zijn de gelukkigste mensen in de wereld. Hoe ze daarvoor zorgen lees je in het boek van Meik Wiking. Hygge € 19,99 

 

Ik ben natuurlijk ook heel benieuwd wat jullie doen om de winter door te komen. Als jullie tips hebben laat dan vooral een berichtje achter, dat vind ik leuk!

12 thoughts on “Winters verlanglijstje

 1. Super leuk, je eerste blogpost! Ik ben echt ontzettend trots op je, pup. Ik kan niet wachten om te zien wat je nog meer in petto hebt voor ons!

 2. Wat leuk om je eerste blog te lezen! En heel herkenbaar. Ik kan niet zonder kaarsjes en dat schapenvachtje heb ik in mijn slaapkamer liggen. Geeft gelijk de kamer een warmer gevoel.
  Heel veel succes nog met je blog en ben benieuwd naar je volgend artikel!

 3. Hi!
  Wat leuk, je eerste blogpost. Je schrijft heel leuk en ik krijg er helemaal een knusselig gevoel van. Ga zo door meid! En hele leuke tips. Het kan niet gezellig genoeg zijn in huis! Volg je graag en ga je blog ook zeker volgen.
  X Jasmin (@jassie_at_home)

  1. Dankjewel meid! Graag gedaan hoor (weet niet hoeveel mensen het lezen) vond het leuk om jou lekkere theetje in het zonnetje te zetten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.