Dracaena een stoere zomerse plant

Mijn urban jungle begint steeds serieuzere vormen aan te nemen en onlangs werd mijn collectie aangevuld met de dracaena. Deze stoere plant wordt ook wel de drakenplant genoemd, een toepasselijke naam vind ik. En door zijn grote stam is het een plant die je niet zomaar over het hoofd ziet en daarom een echte eyecatcher! 

Makkelijk thuisbezorgd

Nee ik heb het niet over je maaltijd laten thuisbezorgen, maar een plant. Via de website het beste van de kweker wordt je plant direct van de kweker geleverd. Hoe vers wil je het hebben. Met bloemen vers van de kweker had ik al ervaring maar met planten nog niet. Ik ben iemand die in een tuincentrum eerst alle planten wil zien, voordat ik er een uit kies. Dus dat er zomaar een wordt opgestuurd vind ik dan best een gok. Gelukkig werd de plant in een speciale doos vervoerd, waardoor er geen enkel blad was beschadigd en er helemaal geen potgrond was geknoeid. Ik moet zeggen dat ik ze zelf niet zo netjes mee krijg op de fiets, nice job! Ook wordt bij de plant een formulier met informatie over de verzorging geleverd, heel handig. Ik ben namelijk niet iemand die dat zelf allemaal gaat uitzoeken, maar als het op een folder staat wil ik het best even doornemen. 

 

Lekker groen

Ik hou van groene planten, hoe groener hoe beter. In mijn neutrale interieur is een dosis kleur heel welkom en met zijn grote groene bladeren geeft de dracaena veel sfeer.

 

Zomerse plant

De dracaena past perfect bij de zomer. Hij heeft wel wat weg van een palmboompje door zijn grote bladeren. Ik vind het leuk om meerdere zomerse planten in huis te hebben.  Zo ben ik dol op cactussen en vetplanten, heb ik een kokospalm en een livistona. De dracaena past er perfect bij. In een plantenpotje met bladprint haal je helemaal het zomerse bohemian sfeertje in huis.

 

Makkelijke huisgenoot

Sommige huisgenoten drinken veel en laten troep achter. De dracaena niet, hij is een fijne huisvriend die ook niet veeleisend is. Op een plekje met niet teveel licht en eens per week water is hij op zijn best.

Kwantum: Bloempot Cotone

Wil jij ook een dracaena kopen klik dan hier.  Ik weet zeker dat ie bij jou ook superleuk zal staan!

 

Deze blogpost is in samenwerking met het beste van de kweker.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.