10 dingen die iedere interieurjunkie op Instagram herkent!

Oké misschien herken je geen 10 maar anders was de titel niet catchy genoeg. Ik merk dat veel dingen die ik doe in huis niet herkenbaar zijn voor mijn eigen omgeving. Het vele veranderen van mijn interieur en natuurlijk ook de nieuwe items die ik graag koop voor in huis. Is er sale bij de h&m dan zit mijn mandje binnen de kortste keren vol, maar niet met kleding.

 

kaars

1. Shoppen met ons is leuk

Ook voor le boyfriend/girlfriend. Want geen geneuzel bij pashokjes, of chagrijnige buien wanneer de gepaste kleding niet bevalt. Wel heb je iemand die enthousiast reageert als de perfecte kleur kaarsen bij de Søstrene Grene weer zijn aangevuld en er een nieuwe collectie bij IKEA te vinden is.

2. Altijd op de hoogte van het weer

Mijn vriend noemt mij wel eens grappend zijn weervrouw en toegegeven ik ben ook wel aardig op de hoogte. We weten allemaal dat je om een goede foto te kunnen maken daglicht nodig hebt en het liefst een beetje zon erbij zodat je heldere plaatjes krijgt. Er bestaat niet voor niets de term crappy light season!

3. Had ik al gezien

Iets nieuws melden bij je vrienden is er niet meer bij. Ik deel regelmatig wat ik doe of heb gekocht op Instagram, en mijn vriendinnen volgen mij daar ook (bedankt lieverds daarvoor, ook al houden jullie niet van interieur). Daarom hoor ik geregeld als ik iets wil vertellen “Ja dat wist ik al, heb ik al gezien op je Insta”.

4. We zijn een community

Ik volg ongeveer 400 accounts en omdat ik elke dag alles wil zien is dat voor mij echt het maximaal haalbare. Toch merk ik dat met een bepaalde groep ik echt vriendschap voel. Van lieve berichtjes onder je foto tot aan privéberichten als het even wat stiller is op je account. Ook merk ik dat de gunfactor heel hoog is, ik win wel eens iets bij give-aways maar er is geen afgunst, integendeel. Je helpt elkaar niet alleen door inspiratie te delen maar ook door positiviteit en vriendschap.

5. Elke week een nieuw intereur

Ik ken niemand in het echte leven die zijn huis zo vaak verandert, maar op Instagram is het de normaalste zaak van de wereld. Een nieuw verfje op de muur of nieuwe accentkleuren, het kan allemaal. Ik vind het heel erg leuk om te zien en haal er weer inspiratie uit. Ik ben zelf niet zo van de felle kleuren, maar moet zeggen dat als het heel tof staat bij iemand anders ik ook wel zin krijg om de boel om te gooien.

6. Niemand durft iets voor ons te kopen

De laatste jaren merk ik dat ik met mijn verjaardag niks meer krijg voor in huis. Mensen zijn te bang dat ik het niet mooi vind, of het niet bij de rest staat. Ik vind het zo lief dat ze daar over na denken!

 

7. Zielig voor de huisgenoten

Als het aan John lag dan was ons huis oranje met filmposters en Warhammer miniatuurtjes  (lees: bont gekleurde, boze, poppetjes) Is het zielig dat deze dingen niet in de woonkamer staan? Een beetje wel misschien, maar gelukkig heeft hij daar een andere ruimte voor. En ik merk dat John ook blij is met hoe het eruit ziet en hoewel hij niet alles zelf zou uitkiezen voelt hij zich er net zo in thuis als ik. En dat ie soms niet op de bank mag zitten als ik foto’s wil maken is ie inmiddels ook gewend!

8. Lichtelijke telefoonverslaving

Ik spendeer vrij veel tijd op mijn telefoon, misschien wel iets te veel. Even scrollen tot ik bij ben, of nog even een leuke DIY zoeken op Pinterest en voor je het weet is het 2 uur ‘s nachts, oeps.

9. Lezen, kijken, schrijven en shoppen

Ik krijg wel eens de vraag: “Word je het nooit eens zat, die plaatjes van interieur”. Nee. Ik kijk elke dag op Instagram naar interieurplaatjes, ik koop woonbladen of boeken, kijk op tv alles wat maar met interieur te maken heeft en daarnaast schrijf ik op freelance basis voor een interieurplatform en ik ben het nog steeds niet zat. Sterker nog ik vind het steeds leuker worden.

10. Handige Harrie

Waar ik vroeger geen idee had hoe ik een plant in leven moet houden, heb ik inmiddels bijna mijn hele vriendengroep voorzien van een baby Pilea. Ook zie ik nieuwe blaadjes ontstaan en groeien planten, ik herkende voorheen alleen het proces van aftakeling. Ook weet ik wat verstek zagen is en waarom schuren (niet de dans) echt niet overbodig is.

Ik ben heel benieuwd welke vreemde eigenschappen jij er op na hebt gehouden en welke je herkent!

 

4 thoughts on “10 dingen die iedere interieurjunkie op Instagram herkent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.