woonkamer jungle

Verschillende woonstijlen in je interieur

Ken je dat, je koopt een accessoire en de hele woonkamer moet anders? Schuiven en veranderen, ik hou ervan. Ik heb al een aantal woontrends gehad in de kamer en de spullen bewaar ik gewoon. Zo kan ik lekker afwisselen. Ik laat in deze blog zien hoe je met een paar basic items een hele andere look kunt creëren.

bohemian woonkamer

flatlay plant

De bohemian stijl

Ik vind het leuk om zowel in de zomer als in de winter een soort thema aan te houden. Ik heb ervoor gekozen om in de basis geen hele opvallende kleuren te kiezen. Groen combineert met heel veel kleuren, dus dat durfde ik nog wel aan op de muur. Verder zijn mijn bank en vloerkleed neutraal, waardoor ik de woonkamer vrij makkelijk een makeover kan geven. De eerste woonstijl is bohemian en dit associeer ik echt met de zomer, het Ibiza stand gevoel. Met mooie ethnic prints, geweven manden en een lantaarn ben je al goed op weg. Met tropische planten maak je het boho chic gevoel helemaal af.

 

bohemian woonkamer

Ik heb dit plaid vorig jaar zomer in de kringloop voor nog geen vier euro gescoord, wat een top vondst. Een kralenketting op standaard, macramé hanger,  kussentjes met tassels en plaids met pompons zijn ook leuke bohemian items. 

Minimalistisch

Ik hou van veel stijlen en een ervan is minimalistisch. Nou denk ik dat ik teveel van leuke accessoires hou om echt een minimalistische stijl te kunnen hebben. Ik denk dan toch gauw aan een grote loft met een hele gave bank en that’s it. Maar ja dan heeft je huis ook niet veel nodig om er tof uit te zien. Als ik in een opruimbui ben dan ziet het er ongeveer uit als op de foto. Ik denk dat wanneer je je meubels zorgvuldig kiest en daar heel blij mee bent, je ook niet zoveel ditjes en datjes nodig hebt. Ik ben bijvoorbeeld heel blij met onze salontafel, en zelfs als ie helemaal leeg is vind ik het nog steeds mooi staan. Bij deze stijl gaat ‘less is more’ zeker op.

Urban jungle

Tot slot mijn persoonlijke favoriet, de urban jungle. Ik had een aantal jaar geleden slechts drie planten die ik met moeite in leven kon houden. Dat is de laatste jaren wel anders en ik denk dat ik inmiddels een lichtelijke planten verslaving heb. Als ik een leuk plantje zie, dan weet ik eigenlijk wel dat ik er geen ruimte voor heb, toch moet ie mee! Met een vachtje, een zebra- of botanische print en uiteraard planten heb je de urban jungle trend zo in huis gehaald. Door planten te clusteren zorg je dat het niet meteen heel vol en druk oogt. Het is ook nog eens handig met water geven.

woonkamer jungle

 

Welke woonstijl heb jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.