5 tips voor kerstmis, geen kermis

De dagen worden buiten steeds korter en donkerder, daarom is er niets fijner dan het binnen gezellig en knus te maken! Ook staan de feestdagen voor de deur, dat betekent dat de kerstboom weer wordt opgetuigd en natuurlijk kunnen gezellige kaarsjes niet ontbreken. Toch kun je snel doorschieten in het decoreren en in januari ben je dan blij dat alles weer in een doos verdwijnt en de rust wederkeert. Je kunt er natuurlijk ook voor zorgen dat je de versiering enigszins ingetogen houdt. Zelf hou ik het graag rustig en daarom geef ik je 5 tips om te helpen jouw huis aan te laten voelen als kerstmis, en niet als een kermis. Een aantal producten die ik van Return to Sender opgestuurd heb gekregen maakten dit nog makkelijk!

 

asparagus

1. Maak ruimte voor je kerstdecoratie

Door je standaard decoratie (zoals kaarsenhoudertjes, vazen, posters, etc.) op te ruimen maak je plaats voor je kerstspullen. Heb je nog zomerse kussentjes? Vervang dan de hoesjes met bijvoorbeeld een bont look hoesje of iets anders winters. Ik heb er voor gekozen om mijn kussenhoes met lama’s te vervangen met pinguins. Door de decoratie te vervangen eindig je met alleen de meest leuke accessoires voor deze tijd van het jaar, maar wordt het niet te druk.

 

let it snow

2. Wees selectief

Natuurlijk liggen de winkels boordevol met leuke decoratie. Hoewel het allemaal heel schattig en mooi is betekent dat niet dat je alles moet kopen. Wees selectief, zodat je mooiste eyecatchers opvallen.

 

 

Ik heb een hele mooie slinger opgehangen met de tekst: Let it snow. Ik hou ontzettend van sneeuw en daarom past deze perfect bij mij. De slinger van vilt is handgemaakt door vrouwen in Nepal. Met dit product krijgen zij een eigen inkomen en ze zijn daardoor onafhankelijk en dat maakt ‘m  extra bijzonder vind ik.

 

3. Zorg voor een thema

Door te kiezen voor een thema zorg je voor eenheid. Door eenheid te creëren voorkom je dat het te druk wordt. Ik heb mij deze kerst laten inspireren door de natuur. Dat zie je goed terug in de kerstversiering in de boom. Daar heb ik dennenappels in geplaatst, vogeltjes, geweien, en kerstballen met neutrale of natuurlijke kleuren.  Doordat ik de kerstballen ook in neutrale tinten heb gekozen vallen de vogeltjes extra goed op.

4. Kies voor een passend kleurenpalet

De kerstversiering moet nog steeds een onderdeel zijn van je interieur. Zorg er daarom voor dat de kleuren die je kiest passen bij het geheel. Met een kleurenpalet passend bij zowel het thema als je interieur zorg je ervoor dat, zelfs als je drukke kleuren gebruikt, het nog steeds rustig oogt. Bij mijn groene interieur passen de natuurlijke tinten van mijn kerstversiering perfect!

 

 

5. Durf iets anders te kiezen

Met kerst denk je aan een kerstboom, kerstmannetjes en sterren. Toch is het leuk om eens te kiezen voor andere, niet zo voor de hand liggende, versiering. Zoals bijvoorbeeld waaiers. Deze papieren waaiers staan niet alleen feestelijk, ze zijn ook nog eens stylish! Ook hebben ze een bijzondere herkomst. Ze zijn (net zoals de slinger) met de hand gemaakt door vrouwen in Nepal. Het papier wordt gemaakt van de bast van de Daphne Papyracea. Het maken van het (Lonka) papier is een hele oude traditie. De bast groeit steeds weer aan, waardoor er geen bomen verdwijnen voor de productie.

 

 

De handgemaakte producten van Return to Sender producten zijn eerlijk en uniek. En door de productie in ontwikkelingslanden te laten plaatsvinden zorgen zij voor werkgelegenheid. Zetten zij vrouwen in hun kracht door ze te laten doen waar ze goed in zijn. Want de producten zijn geïnspireerd door de ambachten die daar al decennia lang worden uitgevoerd. Dus wil je met kerst niet alleen je geliefden een mooi cadeau geven, koop dit jaar je cadeaus eens bij Return to Sender.

 

* Deze blog is geschreven in samenwerking met Return to Sender.

 

2 thoughts on “5 tips voor kerstmis, geen kermis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.