Dinosauriër

Lamp maken van een plastic speelgoeddier

Al jaren zie ik ze voorbij komen, die leuke dieren die een lampje vasthouden. De hangende aap en het schattige muisje van Seletti staan al jaren op mijn wishlist. En ik denk dat ze daar nog wel even blijven, want hoewel ik design echt waardeer zal ik niet snel 200 euro voor een lamp (over) hebben. Toch geef ik eerlijk toe dat deze DIY zeker geïnspireerd is op hun gave lampen. Ze hebben namelijk ook hele mooie dinosauriërs in hun assortiment. Die van hun zijn wit, dus daarom heb ik de mijne zwart gemaakt. En daar houdt de vergelijking wel op, want die van Seletti is echt veel toffer, haha!

T-Rex

Speelgoeddier uit de kringloop 

Het idee ontstond toen ik afgelopen week bij de kringloop de grote T-Rex zag staan. Ik dacht meteen, deze is groot genoeg om een lamp vast te houden. En voor vier euro mocht ie met mij mee naar huis!

 

Wat heb je nodig om dit te maken? 

  • Speelgoeddier
  • Spuitbus (ik gebruikte matzwart heat resistant van Action)
  • Lamp snoer (voor een E14 lamp is een goed formaat, ook te koop bij Action)
  • Ledlamp (wordt niet heet, das wel zo veilig)
  • Handschoenen
  • Een kartonnen doos om in te verven

 

lamp

Hoe ga je te werk? 

Eigenlijk kan ik hier heel kort over zijn. Wanneer je het snoer gaat verven, zorg ervoor dat je de binnenkant beschermd. Ik deed dat met een stukje keukenrol en dat werkte prima. Vervolgens spuit je het dier in de kleur naar keuze en tot slot leg je het lampje in de armpjes van je dier. Hele korte armpjes in dit geval!  Je zou dit nog kunnen vastlijmen, maar dat vond ik zelf niet nodig.

Dino

 

Dino T-Rex lamp

 

Dino T-Rex lamp

 

Dino T-Rex lamp

Het resultaat

Ik ben echt superblij met het eindresultaat! Het is echt een eyecatcher geworden. Doordat het plastic nu mat is gespoten heeft het wel wat weg van keramiek en ziet het er wel ‘echt’ uit. Ik denk dat dit ook superleuk is om te maken voor een kinderkamer.

Wat voor dier zou wel jullie lampje vast mogen houden? Laat het me weten in de comments!

 

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Lamp maken van een plastic speelgoeddier

  1. Vond hem ook zo gaaf!! Meteen opzoek gegaan na een dino om de lamp te maken… Alleen hecht de verf helaas niet op onze Dino en blijft hij “plakkerig”…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.