stonemen

Stenen mannetje van klei – Stoneman

Stonemen, oftewel stenen mannetjes die met de hand gemaakt zijn in Bali. Ze worden ook wel poortwachters genoemd, met de bedoeling om je te beschermen tegen het kwaad van buitenaf. Ik vind het een grappig gezicht zo’n stenen mannetje. Toen ik in de Action liep te struinen zag ik klei met ‘stonelook’ en aangezien het stenen mannetje al in mijn hoofd zat om binnenkort te kopen, leek het me leuk om deze ook te maken. Nou snap ik dat het natuurlijk niks meer te maken heeft met de symbolische gedachte erachter, dus is het er  gewoon op geïnspireerd. Lees gauw verder als je benieuwd bent hoe je een mannetje van klei kan maken!

Benodigdheden:

  • Zelfdrogende klei met ‘stone look’ (Action)
  • Een scherp mes
  • Satestokje
  • Water

Hoe ga je te werk:

1. Kneed de klei tot een bal. Zorg dat de naden niet meer zo goed zichtbaar zijn.

 

2. Vorm een rechthoek en snij de randen er vanaf.

 

3. Daarna snijd je nog een gedeelte weg (ongeveer 2/3 deel) zodat je hoofd wat van het lichaam uitsteekt. En maak je met de prikker de wenkbrauwen, neus en mond.

 

4. Vanaf de wenkbrauwen rol je naar beneden, zodat de neus uit zal steken. De zijkanten die daardoor ontstaan kun je eraf snijden.

 

5. Maak met je prikker twee oogjes en strijk alles glad met je vingers. Wees niet bang om flink wat water te gebruiken, dat maakt het veel gemakkelijker! Ook kun je er voor kiezen om het buikje nog te versieren, ik heb dat wel gedaan, maar als je wil dat het stenen mannetje er heel simplistisch uitziet kun je deze stap ook weglaten. En dan is je mannetje van klei klaar en kun je ‘m laten drogen!

 

 

Heb jij wel eens iets gemaakt van deze ‘stone look’ klei? Ik ga dit zeker vaker kopen, want je kunt er mooie dingen van maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.