Trends spotten bij de showUP beurs voorjaar 2019

Afgelopen maandag heb ik samen met vriendin Patricia de showUp beurs bezocht. Het is een inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeauartikelen, maar je kunt er ook als stylist of blogger een bezoekje aan brengen om de nieuwe trends te spotten en inspiratie op te doen.

We hebben ontzettend veel mooie en bijzondere dingen gezien. En ik heb op een rijtje gezet wat me is opgevallen en waarvan ik denk dat het een trend is op interieurgebied.

Duurzame en eerlijke producten

Wat mij gelijk opviel was hoeveel merken duurzaamheid en fijne werkomstandigheden voor hun werknemers belangrijk vinden. Ik vind het iets om toe te juichen. Jij blij met een mooi, handgemaakt en eerlijk product, en zij blij met een eerlijk loon en goede werkomstandigheden. Super toch!

Tiny Miracles

Prachtige papieren vazen van Tiny Miracles

madumadu

madumadu

madumadu

Mooie handgemaakte hangers, stonemen en dromenvangers uit Bali van Madumadu

Return to sender

Kleurexplosie bij de stand van Return to sender

Papier

Papier en karton zijn materialen waar je de meest gave dingen mee kunt maken. En ik snap wel dat dit dan ook volop wordt gedaan, want papier laat zich makkelijk kleuren en vormen.

studio ROOF

Deze mooie gekleurde dieren zagen we bij Studio ROOF

Jurianne Matter

Droogbloemen zijn op het moment ook super hip, maar bloemen van papier doen ook zijn intrede. Ik vind ze ontzettend leuk, vooral omdat je er heel lang van kunt genieten! De bloemen en huisjes zijn van Jurianne Matter

creative lab amsterdam

Natuurlijk hoort behang ook bij papier. Deze printjes van Creative lab Amsterdam vind ik ontzettend mooi!

Via Martine

Zwart wit foto’s gemaakt door Via Martine

ViSSEVASSE

Deense Illustraties geïnspireerd op gemaakte reizen van ViSSEVASSE

Handjes omhoog 

We zagen een tijdje terug al het hart als beeld of vaas terugkomen. Maar ook gezichten en voeten zie ik regelmatig verschijnen. Nu zijn handjes het helemaal en ik vind het hands down de leukste nieuwe trend!

DOIY

Girlpower handjes van DOIY

handjes

Deze helpende handjes van doing-goods houden de leuke kaartjes van Moes & Griet extra stevig vast!

Bitten

Ik vind deze boobies van Bitten echt te grappig!

kitschkitchen

kitschkitchen

Hoofdjes met plantjes of bloemen als ‘haar’ blijven populair. Ik vind deze twee van Kitschkitchen superleuk!

Pastelkleuren

Pastelkleuren zijn volgens mij nooit echt weggeweest, toch denk ik dat we ze steeds meer gaan zien. Soms zelfs gecombineerd met neon hoorde ik bij de trendlezing, helaas heb ik dat nog niet gespot!

kesemydesign

Prachtige handgemaakte wandvazen, bordjes en waxinelichthouders bij Kesemy Design

Ik ben helaas vergeten te kijken van welk merk deze prachtige kussens zijn.

houseraccoon

Leuke handgemaakte potjes van House Raccoon

Natuur en jungle

De natuurlijke kleuren en materialen zijn we nog lang niet zat en ook het jungle thema is nog razend populair. We zagen ontzetten veel dieren en jungleprintjes voorbij komen.

doing-goods 

Zeg nou zelf deze kleden van doing-goods zijn toch super cute!

magazijnbreit

Prachtige stone men, schalen en gevlochten manden van Magazijn Breit.

En we sluiten af met deze schattige kleine Zweedse vaasjes van Lindform

Dit was mijn eerste bezoek aan het event en ik vond het een aanrader. Leuke gesprekjes gehad met de merken en veel inspiratie opgedaan en zelfs nog een paar instagramvriendinnen gesproken, dat was zo leuk. Ik kan niet zeggen dat ik heel veel echt vernieuwende ideeën heb gezien, maar dat vond ik niet erg. Ben jij wel eens bij het ShowUP event geweest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.