DIY glazen potje

3X een simpele DIY met een glazen potje

Laatst gingen we met een groepje vrienden knakworstjes eten en toen ik de glazen potjes wilde wegbrengen dacht ik, hier zou ik toch iets mee moeten kunnen maken. Ik ging eens struinen op Pinterest en vond het idee om er een foto in te doen meteen leuk. Ook vond ik foto’s van glazen potjes met een waxinelichtje erin, ook leuk. Een tijdje terug zag ik op Instagram vaasjes voorbij komen waar je een metalen plaatje overheen kunt leggen om daar je losse bloemetjes in te zetten. Superleuk idee en ik heb er een makkelijke DIY op bedacht! Want ik dacht met een dekseltjes met wat gaatjes erin creëer je een beetje hetzelfde idee, dus dat heb ik ook gemaakt.

Waxinelichthouder van een glazen potje

DIY glazen potje

Met een stukje schilderstape en een spuitbus (hittebestendige matzwarte verf -Action) kun je dit creëren. Door de bovenkant af te plakken en heel lichtjes de verf erop te spuiten. Zo krijg je mooi diffuus licht.

Foto’s in een glazen potje

Een leuke manier om je foto’s te laten zien is door ze in een glazen potje te stoppen. Ik heb er een fotootje bij laten afdrukken met de zin: “Mag ik nog een kusje…”Omdat ik dat altijd vraag aan mijn kleine nichtje. En als ik geluk heb, dan krijg ik er een! Ik denk dat dit trouwens ook heel mooi kan zijn als je een dierbare wilt herdenken, met bijvoorbeeld een favoriet liedje of quote van diegene erbij.

Bloemetjes in een glazen potje

Om dit te kunnen doen kun je de deksel op het potje laten. Vervolgens sla je een spijker door het deksel heen om gaatjes te maken. Ik koos ervoor om het dekseltje zwart te spuiten. Ik vond de gouden kleur wel mooi, maar kreeg de houdbaarheidsdatum er niet vanaf! Dit potje is ideaal voor kleine bloemetjes uit bijvoorbeeld je veldboeket, of voor geplukte bloemetjes die kindjes voor je meenemen.

 

DIY glazen potje

DIY glazen potje

DIY glazen potje

 

* Deze blog is in samenwerking met Timelapp, ik heb de foto’s van ze gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.