Lamp_staande_zelf_maken_DIY_palmboom

Ikea Hack: Hoe maak je zelf een palmboom lamp?

Mijn wandposter van een palmboom hangt al meer dan een jaar in de woonkamer en ik ben er nog steeds niet op uitgekeken. De laatste tijd zag ik ook hele toffe palmboomlampen voorbijkomen, maar eigenlijk alleen in het goud. Nou zou je dat natuurlijk kunnen verven, maar ik durf dat met een dure lamp toch niet aan. En goud vind ik leuk, maar ik ben bang dat ik er snel zat van ben. Dus ik besloot om zelf zo’n lamp te maken, want het zijn gewoon bladeren aan een lamp vastmaken. Hoe moeilijk kan het zijn dacht ik.  Ik zag een goedkope en simpele lamp bij  IKEA en nam deze mee. En in deze blog laat ik je zien hoe ik deze palmboom lamp heb gemaakt, ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Spuitverf_spuitbus_zwart

Wat heb je nodig?

  • Lamp (NOT van IKEA 7,99)
  • Led lamp
  • Plastic bladeren (Ebay ca. 8,00 voor 12 stuks)
  • Zwarte tie-wraps
  • Zwarte spuitlak (Action 1,99)

Blad_plastic

Let erop dat je bladeren koopt waar een ijzerdraadje in verwerkt is, zodat je de bladeren kunt buigen. En ik gebruik glanzende verf, omdat je daar makkelijker stof van kan verwijderen.

Before

IKEA_hack_lamp_palmtree_palmboom

IKEA_NOT_lamp

DIY

Allereerst zet je de lamp in elkaar (want het is IKEA) je mag de witte kap eraf laten.

Fake_plant_blad

De volgende stap is het spuiten van de bladeren in je gewenste kleur.

DIY_Lamp_tree

Dan plaats je de bladeren tegen de poot van de lamp. Om ze niet definitief vast te zetten kun je gebruik maken van schilderstape. Als je bladeren op de goede plek zitten kun je het vastmaken met tie-wraps. Ik probeerde het eerst met seconde lijm, maar dat was een heel geknoei dus daar was ik na 2 seconde alweer klaar mee. En het bleef ook niet eens plakken!  Ik heb een hele rij onder elkaar gedaan, zodat de bladeren stevig vast zitten. Heb per blad 2 tie-wraps gebruikt (één bovenin en één vijf cm lager. Zorg ervoor dat de uiteinden van de tie-wraps aan één kant zitten (de achterkant), zodat je ze later niet meer ziet.

Als dat klaar is kan de lamp erin. Gebruik een Led lamp, want deze wordt niet warm, anders kan het wel eens iets te tropisch warm worden in huis!

After

Lamp_DIY_makkelijk_plant

Zoals je ziet vallen de tie_wraps helemaal niet op!

Lamp_staande_zelf_maken_DIY_palmboom

Lamp_zwart_bladeren

IKEA_NOT_Budgetproof_DIY

Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden… Ga je de lamp ook maken? Tag me dan of stuur me een fototje via Instagram, het lijkt me heel leuk om jouw versie ervan te zien. 🙂

6 thoughts on “Ikea Hack: Hoe maak je zelf een palmboom lamp?

    1. Hi wat leuk dat je deze ook gaat maken! De seller waar ik ze gekocht heeft kan ik niet terug vinden. Dit was de titel: 6pcs Faux Fern Green Fake Palm Cycas Leaves Artificial Plants Wedding Decor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.