retro_interieur

Mini make-over in retro stijl!

Een eerste indruk is ontzettend belangrijk en dat geldt ook voor de eerste indruk van je huis. Onze smalle gang leidt naar een stukje woonkamer met een lege  witte muur met daaraan de intercom. Een langere tijd hadden wij hier een groene archiefkast staan, maar deze paste niet meer bij mijn woonstijl en het maakte de doorgang erg krap. Dus rolde ik het bakker karretje naar deze muur, maar ik vond het nog steeds erg kaal. Dus ik vond dat het tijd was voor een verandering, zodat dit muurtje echt een statement muurtje zou worden!

De muur voor de make-over

Lp's_opbergen_pampas_gras

Verliefd op behang

Toen ik vorig jaar de vt wonen beurs bezocht was er een ding dat me echt was bijgebleven en dat was het behang van Studio Onszelf. Hele leuke prints met een uitgesproken stijl. Maar waar mijn oog vooral op viel was het behang met vliegende eenden. Vanaf kleins af aan heb ik leuke herinneringen aan eenden. Waarschijnlijk ging ieder kind wel eendjes voeren als er oud brood over was. Wij deden dat vaak bij oma en zij bewaarde trouw alle kapjes dus de eendjes werden goed verwend.

Als je me goed kent dan heb je het vast met me meegemaakt; ik begin uit het niets te grinniken. Waarschijnlijk zijn we ergens in een natuurgebied aan het wandelen, of lopen we langs een vijver en vliegt er een eend langs. Ik vind dat zo grappig! Met die dikke buikjes stijgen ze op en dat ziet er echt niet gracieus uit! Dat snaveltje recht vooruit, en flapper de flapper met hun vleugels! Zo aandoenlijk. Ik leerde onlangs dat ze tot de top 10 van de snelst vliegende vogels behoren en een snelheid van wel 117 km per uur kunnen behalen. Respect!

Terug naar het behang, ik kreeg een stukje mee en ik kon het thuis nog eens goed bekijken. Het zwart witte printje past overal goed bij en en ondanks dat het een drukke print is, wist ik deze komt ooit in mijn huis.

 

Flying_ducks

Retro vibes

Omdat ik het behang heel een retro stijl vond uitstralen wilde ik dat ook doorvoeren in de styling. Ik kon een leuk tafeltje op Marktplaats op de kop tikken voor een tientje en deze heb ik mooi opgeknapt. Met mijn lp speler erop heeft het meteen de look waar ik voor ging, perfect!

 

Recordplayer

De muur

Wat ik verder met de muur wilde vond ik lastig. Er hangt een intercom en deze moet wel bereikbaar blijven, dus een muur met planken leek met niet zo handig. Omdat het behang ook wit is besloot ik de focus gewoon op iets anders te leggen in plaats van de intercom proberen te verbergen.

Ik zag leuke hangvaasjes voorbij komen en dacht eraan hoe leuk dit zou zijn in een groepje aan de muur. Omdat ze van glas zijn kun je er doorheen kijken en kap je ook niks af van de eenden print. Ik heb ze gevonden op Ebay, onder de zoekterm wall mounted vase en betaalde voor 5 stuks 10 euro inclusief verzenden. Leuke budget tip toch! Leuk voor stekjes en andere kleine plantjes.

 

glazen_wandvaas

 

groene_wand_urban_jungle

Het resultaat van de mini make-over

Ik ben ontzettend blij met het eindresultaat en iedere keer als ik er langsloop word ik er vrolijk van!

 

retro_interieur

Ik ben heel benieuwd wat jij mooier vindt, ervoor of erna? Je mag het eerlijk zeggen hoor! Ik ben benieuwd 🙂

 

* Ik heb het prachtige eenden behang gekregen van Studio Onszelf, bedankt daarvoor!

6 thoughts on “Mini make-over in retro stijl!

  1. Super tof gedaan. Ik voel het sfeertje wat je beschrijft. Retro maar ook fris door het groen en het zwart wit van het behang. Een geslaagde metamorfose!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.