lamp plant

Het zonnetje in huis halen met plant light care van Elho!

Ik wil graag denken dat ik het zonnetje in huis ben, maar helaas hebben mijn planten daar niets aan. Dus gelukkig wordt deze blog dan ook geen autobiografie! Ik heb namelijk iets heel leuks ontvangen van Elho, en dat is hun plant light care. Een daglichtlampje met een plateau waar je je plantjes op kunt plaatsen. Beide hartstikke handig!

 

daglichtlamp

Licht groene vingers

Ik zou niet willen zeggen dat ik echt groene vingers heb, misschien eerder licht groene vingers. Een pannenkoekplant of cactus kan ik redelijk in leven houden, maar er is al menig groene vriend gesneuveld. Toch geef ik het niet op en begin ik steeds sneller door te krijgen waarom de plant niet happy is. Ik woon in een appartement met slechts aan één kant ramen, wat resulteert in een aantal donkere hoekjes. Vaak merk ik dat de plantjes behoefte hebben aan behoorlijk wat licht. Dan is een daglichtlampje ontzettend handig, want die kun je overal plaatsen!

 

Light plant care

Slim lampje

Ik had het lampje binnengekregen en in mijn enthousiasme meteen aangesloten. Handleidingen zijn voor sukkels, toch? Het lampje heeft het geniale systeem dat het iedere dag vanzelf aangaat en dan 15 uur brandt, dus je hebt er helemaal geen omkijken naar. Ik had dat niet gelezen, dus bij mij scheen de zon van vier uur ’s middags tot negen uur ’s ochtends. Daarna viel het lampje steeds uit als ik ‘m aan wilde zetten. Gelukkig kun je ‘m makkelijk resetten en dan op het juiste moment aanzetten. Ik heb er voor gekozen om het om zes uur ’s ochtends aan te zetten. Hij imiteert zelfs de zonsopkomst, waarbij hij heel langzaam steeds lichter wordt en na een paar minuten op volle sterkte gaat schijnen. Dan krijgen je planten ook geen last van een winterdip!

 

bloempot

Bloempot Brussels van Elho is gemaakt van gerecycled plastic, nice! 

 

lamp voor planten

Plateau voor je plantjes

Het plant light care systeem is niet alleen een lampje, er zit ook een plateau bij voor je planten. Als je je plantjes water wil geven kun je het lampje eruit halen en zo met het plateau naar de kraan lopen. En het ziet er ook nog eens heel gezellig uit!

 

elho lamp

 

elho lampje

Het hele jaar door kruidenplantjes in de keuken

Ik heb een keer gelezen dat kruidenplantjes zo gekweekt zijn dat ze bij ons niet lang zullen overleven. De reden daarvoor is is omdat ze in een kas worden blootgesteld aan een hoge dosering licht. Aangezien we in Nederland wonen wordt dat thuis heel lastig (en kunnen we dus weer naar de winkel rennen voor een nieuwe). Ik hoop en verwacht eigenlijk dat de kruidenplantjes het met het daglichtlampje wel langer uit zullen houden. Ik heb er alle vertrouwen in!

 

Win een plant light care van Elho t.w.v. € 69,00

Ben jij na het zien van het lampje nou net zo enthousiast geworden als ik? Doe dan nu mee met de winactie op mijn Instagram pagina en maak kan op de plant light care van Elho inclusief vier bloempotten. Veel succes!

 

* Ik heb de plant light care van Elho gekregen.

18 thoughts on “Het zonnetje in huis halen met plant light care van Elho!

 1. Mijn vingers zijn niet eens lichtgroen te noemen, maar beetje bij beetje gaat het steeds beter. Mijn pannekoekplantje stekkie gaat als een trein. Op het balkon gaat het goed met mijn kruidenplantjes. Om ze te laten overwinteren ga ik zeker deze lamp overwegen.

 2. Thanx voor je uitleg over de lamp. Mijn kruidenplantjes doen het over de zomer redelijk (basilicum in 3-en) maar in ze winter verwelken ze vaak. Wist niet van het bestaan van deze lamp, ideaal! (en vooral het gebuik van gerecycled plastic in sommige potten is super) xx mariska

  1. Leuk dat je de blog hebt gelezen! Wat goed dat je kruiden zo groeien, ik krijg dat niet voor elkaar. Veel succes naamgenootje XX

 3. Nou ideaal lijkt me zeg! Haha, maar dat van de handleiding.. dat snap ik heel goed! Waarom lezen als we het ook gewoon kunnen proberen haha!
  Ik hoop dat je er veel plezier van hebt! 🙂
  En wie weet worden je licht groene vingers nu wel echt groen 😉

 4. Hoi! Ik heb er 1 van iemand overgenomen en inderdaad hij gaat steeds uit als ik m aanzet. ? hoe werkt deze timerfunctie en hoe moet je het resetten? Ik heb er helaas geen gebruiksaanwijzing bij gekregen ?

  Groetjes, Suzanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.