3 kerstbal DIY’s met de laatste trends!

Wat hebben marmer, panterprint en droogbloemen met elkaar gemeen? Op dit moment zijn ze alle drie ontzettend populair in de interieurwereld en ik laat je zien hoe je deze trends kunt vertalen in jouw eigen gemaakte kerstversiering. Simpele en low-budget DIY’s; precies waar ik van hou!

1. Een kerstbal met marmer effect

Ik vind de marmertrend echt heel erg tof en besloot om dat eens te proberen met een kerstbal. Het duurde even voor ik het onder de knie kreeg, vandaar dat er al wat nagelak op m’n teiltje zit, maar ik ben echt heel blij met het eindresultaat.

Wat heb je nodig?

 • Een teiltje met water
 • Nagelak
 • Latex handschoenen
 • Een sateprikker
 • Kerstbal
 • Nagelakremover (om alles mee schoon te maken)

Hoe ga je te werk?

Zorg ervoor dat je teiltje vol genoeg is met water zodat je hele kerstbal erin kunt dippen. Hoe het verder moet laat ik je zien in dit filmpje.

christmas ornament diy

2. Een kerstbal met panterprint

De panterprint vind ik heel leuk. Ik begin onderhand een Veerkampje te worden hoor, want more is more!

Wat heb je nodig?

 • Kerstbal
 • Hobbylijm
 • 2 kleine kwastjes
 • Glitters

Hoe ga je te werk?

Zoek een plaatje op van een panterprint die je wil maken. Vervolgens maak je dat patroon na met de lijm op je kerstbal. Tot slot strooi je de glitters eroverheen en veeg je de overige glitters er met en klein droog kwastje van af. Dit is een leuke DIY om met je kinderen te doen, als je niet bang bent voor wat geknoei. En je kunt natuurlijk ook andere kleurtjes gebruiken en verschillende patronen maken.

panterprint kerst

3. Kerstballen met droogbloemen/kunstbloemen

Tot slot mijn favoriet, namelijk de droogbloementrend! Ik vind het zo leuk en gezellig staan en ik dacht als ze in een vaasje kunnen, dan kunnen ze ook wel in een kerstbal.

bloemen kerstbal

Wat heb je nodig?

 • Doorzichtige kerstballen
 • Droogbloemen/Kunstbloemen
 • Schaar

Hoe ga je te werk?

Knip de bloemen op maat. Haal het bovenkantje van de kerstbal en doe je bloemen erin. Dit is toch een superleuk cadeau voor bijvoorbeeld je oma die dol is op bloemen!

diy kerstbal

Ik ben heel benieuwd wat je van deze kerstballen vindt en welke jij het mooist vindt! Ga je ze ook maken? Tag me dan in je foto, ik ben heel erg benieuwd namelijk!

Happy holidays!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.