gold bird

Vogeltje met fairy lights

Ik zoek al tijden naar een leuke messing vintage vogel om aan de muur te hangen, maar ze zijn of behoorlijk duur of vliegensvlug verkocht! Dus tijd voor plan b, namelijk wat ik altijd doe als ik het niet kan kopen, zelf maken. Ik zag bij Instagrammer Luka Jacobs een hele mooie lamp boven haar plankje en besloot om dit ook te gaan maken. En dan van een vogeltje. Mocht je nou niet zo handig zijn, dan kun je ze bij haar kopen

( enne… deze zijn nog veel mooier dan die van mij).

Wat heb je nodig voor deze DIY:

  • ijzerdraad
  • lichtsnoer
  • spuitverf
  • afplaktape
  • tang

Hoe ga je te werk:

De eerste stap is je ijzerdraad om elkaar heen draaien, dat zorgt voor stevigheid en ziet er leuk uit. Het makkelijkst is om dit ergens aan vast te maken. Je hebt een lang stuk draad nodig, ik gebruikte ruim 2,5 meter.

Vervolgens buig je het gedraaide ijzerdraad in de gewenste vorm. Ik maakte een vogel, maar je kunt er alles van maken. De naam van je kindje of een maantje voor boven het bed bijvoorbeeld. Wanneer je dat gedaan hebt draai je de lichtsnoer eromheen.

Ik kon helaas geen gouden variant vinden, anders had dat een paar stappen gescheeld. Vervolgens plak je alles af wat je niet in een kleur wilt verven. Ik koos ervoor om de vogel te verven zodat ie ook mooi is wanneer de lichtjes niet aan staan.

Ik heb met schilderstape alle lichtjes afgeplakt en de laatste stap is het verven van je figuur en dan is ie klaar!

Ik heb het doosje waar de batterijen in zitten geverfd in de kleur van de muur zodat deze mooi wegvalt. 

vogel lamp

 

Ik ben heel benieuwd of je deze ook gaat maken? Laat het me weten in de comments of tag me op Instagram!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.