webbing diy

TV meubel met webbing maken

Je ziet al een tijdje in het huidig interieurbeeld de opmars van de jaren zeventig stijl. Ook het gevlochten materiaal webbing hoort daarbij. Ik vond afgelopen week een rol bij de kringloop en stond te popelen om er iets moois mee te maken. Ik heb zelf een plank / kast voor onder te TV gemaakt (en mee geschilderd met de kleur van de muur) nu besloot ik deze een upgrade te geven, kijk je mee?

Dit was het hoekje voor ik er webbing aan toevoegde

Ik stoorde me vooral aan alle kabels en apparatuur (waarom is dat niet gewoon wit?)

Het frame

Ik maakte het frame van een lat wat ik op maat liet zagen bij de bouwmarkt. Met 2 beugels vastgemaakt aan de onderkant van de bovenste plank bevestigde ik het aan de muur. Zowel de planken als de beugels verfde ik met witte latex, zodat het op zou gaan in de muur.

Webbing

Bij de kringloop vond ik een rol webbing voor slechts 2 euro! Wat een vondst zeg. Ik heb een avondje gezocht op Pinterest wat ik ermee wilde maken. Je kan er hele leuke lampen(kappen) mee maken, of er bijvoorbeeld een headboard voor je bed mee bekleden. Maar kwam tot de conclusie dat ik niks echt nodig had. Toen bedacht ik me dat het me ook wel leuk zou lijken om mijn TV kast ermee te bekleden, dus ik begon te meten en te schetsen. Ik had 1m bij 60cm, dus de gehele lengte zou niet lukken. Ik heb er daarom voor gekozen om in het midden een klein latje te plaatsen, dat draagt ook bij aan de stevigheid.

Benodigdheden:

  • webbing (via internet te vinden)
  • nietpistool
  • houtlijm
  • latje
  • kleine pianoscharnieren
  • verf

Hoe ga je te werk?

Zoals je op de foto kunt zien splijt het latje erg snel, zelf met het dunste boortje voorboren hielp niet. Dus we hebben de latjes aan elkaar vastgeniet. De voorkant is daardoor ietsjes minder stevig, maar dat is niet storend, want we maken de kast niet vaak open. De webbing is een hele tijd opgerold geweest dus deze vorm zat er dan ook echt in. Wat helpt is het een dag ervoor ergens plat neer te leggen, met iets zwaars erop bij de hoeken en het daarna te sprayen met warm water. Daarna is het webbing een stuk beter te gebruiken. Het webbing kun je gemakkelijk vastnieten aan het hout. Omdat mijn webbing echt oud was, was het verkleurd (gele strepen) daarom heb ik het ook wit meegeverfd. Ik had het liever origineel gelaten, maar ik vind het wel een mooi rustig geheel zo in het wit.

Zie jij de scharnier zitten?
Nu is alle apparatuur netjes weggestopt

Ik ben best wel trots op het eindresultaat. Ik wil John bij deze bedanken voor zijn hulp, want in mijn eentje lukte het vastmaken van het frame sowieso niet. Ook opperde hij het idee om het wit te maken, toen ik de verkleuring ontdekte. Ik ben er heel blij mee, het ziet er netjes uit!

Heb jij webbing in huis? En wat vind je van deze DIY, laat het me weten in de comments 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.