Een gallery wall creëren met posters van Poster Store

Een gallery wall is iets wat ik al een hele tijd wilde hebben. Het idee om lekker te kunnen afwisselen met verschillende posters en daarmee een hele andere sfeer te creëren leek me ontzettend leuk. Daarom ben ik heel blij dat ik van Poster Store een aantal mooie posters mocht uitzoeken. Voor wie deze webshop niet kent; bij Poster Store vind je prachtige én betaalbare posters en fotolijsten van Scandinavisch design. Ik koos onder andere voor abstracte posters en wisselde deze af met een paar andere afbeeldingen. Hoe ik tot de uiteindelijke keuze kwam vertel ik allemaal in deze blog en natuurlijk laat ik zien hoe de gallery wall eruitziet.

moodboard
Moodboard van een aantal posters 

Een eerste selectie maken

Ik wist in grote lijnen wel wat ik wilde maar om echt te gaan kiezen en samenstellen van een gallery wall is toch best lastig kan ik je vertellen. Ik vind heel veel leuk en met meer dan 1000 afbeeldingen is er enorm veel te kiezen. Ik besloot om ze allemaal te bekijken en alle afbeeldingen die mij aanspraken te downloaden en later verder te filteren. Dus gewoon puur op gevoel kijken wat je mooi vindt. Ik vind de Matisse stijl leuk, maar ook de natuurlijke posters met droogbloemen en pluimen spreken me aan. Ook hou ik van dieren, landschappen en lineart dus het werd een hele verzameling. Ik ben er de hele avond zoet mee geweest en het was ontzettend leuk om ideeën op te doen.

posterwand

Inspiratie opdoen

Bij Poster Store is zoals ik eerder al noemde een uniek en ruim aanbod van posters met verschillende thema’s, stijlen, designs en niet geheel onbelangrijk formaten. En iedere dinsdag staan er nieuwe posters online, dus je zal er gegarandeerd wat leuks vinden. Ik wist in ieder geval dat ik voor een oneven aantal posters wilde kiezen. Ik dacht aan vijf of zeven posters, afhankelijk van hoeveel ik er bij elkaar kon matchen en kwijt kon op de muur. Wat ik super handig vond was de pagina met fotowand inspiratie, daar heb ik eens goed gekeken naar welke stijl ik leuk vond en welke afbeeldingen die ik gekozen had ik daar ook zag terugkomen. Heb je net als ik behoefte aan wat voorbeelden, dan kan ik het zeker aanraden om daar eens te gaan kijken. 

Deze poster heeft mooie warme tinten

Een tijdloze rustige gallery wall

Ik vind het belangrijk dat de gallery wall ondanks dat het echt een statement muur gaat zijn, toch rust uitstraalt. Ik koos daarom voor posters met geen of weinig kleur. Ik heb in mijn woonkamer een paar kleuraccenten en vind dat meer dan genoeg, dus een hele kleurrijke wand is wat dat betreft geen must. Wel zat ik enorm te twijfelen met de mooie warme herfst plaatjes die ik zag, maar ik besloot om mijn gallery wall nu niet seizoensgebonden te maken. Misschien kan dat in de winter nog wel, of in de zomer met bijvoorbeeld afbeeldingen van palmbomen en schelpen. Ik zie het al helemaal voor me. 

Duurzaamheid

Wanneer je kiest voor een aantal lijsten aan de muur met verschillende posters kun je best wel wat veranderen qua stijl of kleur zonder dat daar een hele make over aan te pas hoeft te komen. Je verandert simpelweg de posters en je hebt weer een hele nieuwe look. Ik doe dat wel vaker en een handige tip om de posters die je niet gebruikt te bewaren is door ze in de lijst te houden. Meestal is er wel ruimte genoeg voor nog wat vellen papier en zo kunnen ze nooit zoekraken of beschadigen. Bij Poster Store zijn de posters geprint op duurzaam geproduceerd papier en wordt er tijdens het vervoer gezorgd voor korte transportroutes en slimme logistiek, wat bijdraagt om de  ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Heel fijn!

gallery wall fotowand

De posters

Ik heb uiteindelijk gekozen voor 5 posters die naar mijn idee echt passen bij de vibe van mijn woonkamer. Een combinatie van rustige prints afgewisseld met foto’s waar wat meer gebeurd.

Ik was blij verrast met de posters en lijsten. De posters hadden mooie diepe kleuren en waren van dik mat papier, wat ik erg mooi vind. Ook komen de kleuren perfect overeen met de foto’s op de website, dat vind ik een dikke plus. De lijsten hebben geen glasplaat, maar zijn van acrylglas waardoor ze een stuk lichter en minder fragiel zijn. Je ziet overigens nagenoeg geen verschil met glas, dus dit is een prima alternatief. 

Ik ben heel blij met de posters en vind ze heel tof bij elkaar staan. Ik ben heel benieuwd welke jij het leukst vindt? Laat het me weten in de comments! 

Deze blog is in samenwerking met Poster Store 

mariscasa35

Wil je ook zulke toffe posters bestellen? Met de code mariscasa35 ontvang je 35% korting op alle posters (excl selection). De code is geldig t/m 10 december.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.