droogbloemen roze

Toffe ideeën om met droogbloemen te stylen

Droogbloemen zijn super hip op het moment. Je kunt geen bloemist of woonwinkel meer binnenlopen of je ziet ze. Van pampasgras tot craspedia’s de keuze is enorm. En dat snap ik wel, want ik vind ze ook hartstikke leuk. Toen ik van BLOOMBLOOM een mooi boeket droogbloemen mocht uitkiezen was ik dan ook super enthousiast! In deze blog laat ik zien welke ik heb gekozen en laat ik nog een aantal andere creatieve ideeën zien hoe je met droogbloemen kunt stylen.

Hoe leuk is deze kaart!

Goed verpakt

Het boeket bevat heel veel verschillende soorten bloemen en is echt super goed aangekomen. Gedroogde bloemen zijn natuurlijk wel een beetje fragiel, maar geen enkele bloem was geknakt of afgebroken.

Droogbloemen

Het droogbloemen boeket Beautiful trauma

Ik koos voor gekleurde bloemen, omdat ik vind dat ze wel lekker mogen opvallen. De boeketten van BLOOMBLOOM zijn er in allerlei toffe kleurencombinaties. Mijn oog viel op een boeket met roze en oranjetinten, want dat past perfect bij het kleurenpallet wat ik in de woonkamer heb.

roze droogbloemen

Droogbloemen in een vaas

Met zo’n grote kleurrijke bos droogbloemen hoef je bijna geen verse bloemen meer te kopen. Ik zeg bijna, want ik ben dol op verse bloemen. Toch vind ik het heel leuk dat deze bloemen ook echt een frisse en kleurrijke toevoeging zijn. En deze prachtige roze vaas maakt het helemaal af!

droogbloemen

Droogbloemen DIY met klei

Met boetseerklei kun je heel gemakkelijk een object maken waar je je favoriete droogbloemen in kunt steken. Maak een vorm naar keuze en prik er gaatjes in met een satéprikker. Als de klei in uitgehard kunnen de bloemen erin. Je kunt de klei ook nog verven of ieder bloemetje zijn eigen ‘klompje’ van klei geven.

Droogbloemen in een vaas of karaf

Je kunt droogbloemen ook in een vaas of karaf zetten om zo een speels effect te krijgen. Ga bijvoorbeeld eens naar de kringloop om een aantal vintage karaffen te scoren. Laat op sommige de dop zitten en plaats bij de andere een kaars. Dat gaat sowieso heel tof staan! Let er wel op dat je de kaars niet helemaal op laat branden i.v.m. brandgevaar.

Kies voor een karaf waarbij het gedeelte in het midden effen is, zo zie je de bloemen het beste

Safety first

Droogbloemen zijn zoals het woord al zegt; droog. Ik gaf het net al aan met de karaf met kaars, maar wees sowieso voorzichtig met kaarsjes in de buurt. Er hoeft maar een klein stukje vlam te vatten en je hebt een groot probleem. Ik koos er om deze reden voor om fairylights in mijn waxinelichthouder te plaatsen.

Droogbloemen en schelpen

Ik vond laatst 2 zee egels bij de kringloop en bedacht dat dit wel een leuke droogbloemenhouder zou kunnen zijn. Misschien heb jij ook nog wel een schelp liggen waar je dit ook mee kunt doen.

Ik ben heel benieuwd of jij ook al droogbloemen in huis hebt staan? Mocht je nou enthousiast zijn geworden na het lezen van deze blog dan heb ik leuk nieuws. Ik mag namelijk 10% korting aanbieden met de code: mariscasa op de hele collectie van BLOOMBLOOM.

En ik heb een gastblog geschreven voor BLOOMBLOOM, dus wil je nog meer inspiratie, neem dan gauw een kijkje!

Deze blog is in samenwerking met BLOOMBLOOM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.