zwevende plank

DIY Budgetproof zwevende wandplank

Lijstjes, kaarsjes, een vaas met bloemen ik vind het allemaal leuk. Daarom is een wandplank de perfecte oplossing als je – net als ik – afwisseling wil en niet iedere keer nieuwe gaten in de muur wilt maken. Hoe je voor nog geen tientje zelf een wandplank maakt laat ik je zien in deze blog.

Wat heb je nodig?

  • Vurenlat ( Karwei ( €6,21- afmetingen: 94 diep x 12mm hoog & 270cm lang)
  • Schuurpapier
  • Meubelhoekjes / verbingdingshoek (Action €1,49 voor 10 stuks)
  • Schroeven en schroevendraaier
  • Waterpas
  • Schilders tape om de plek te bepalen
  • Muurverf en roller
Focus niet alleen op de hoogte maar ook de plek t.o.v. de bank

Hoe ga je te werk?

Ik ben eerst gaan meten hoe lang mijn bank is, want het was de bedoeling dat de plank ietsjes korter zou zijn. De bank is 2,50m en ik heb de plank op 2.30m laten zagen. Leg de plank even op de grond in de bouwmarkt om te kijken of hij recht is. Let ook op gaten of dikke knoesten.

Vervolgens kijk je hoe hoog je de plank wil hebben. Ik raad je sowieso aan om de plank niet minder dan 60 cm van de bank af op te hangen. Zo kun je nog een kussen achter je hoofd doen en dat zit lekkerder dan een plank in je nek.

Misschien moet je de hoekjes nog even schuren en dan kun je de meubelhoekjes eraan bevestigen. Gebruik hier dikke schroeven voor (niet te lang) want dat is extra stevig.

Ik koos ervoor om de meubelhoekjes op de hoeken en in het midden een meubelhoek te plaatsen, zodat de plank in het midden niet doorhangt. Omdat ik wist dat ik links niet meteen iets wilde plaatsen, heb ik daar het hoekje iets meer naar het midden bevestigd.

Wanneer je de plank hebt vastgemaakt (of ervoor) kun je deze met muurverf dezelfde kleur als de wand geven. Verf ook het meubelhoekje mee zodat deze tegen de muur wegvalt. Natuurlijk zet je er straks iets voor, maar op deze manier hoeft dat niet zo precies. Ik heb er bijvoorbeeld een glazen vaas voor en het meubelhoekje zie je er amper doorheen.

TIP: Wanneer je er een ander hoekje tegenaan plaatst bij het vastmaken van het hoekje (zodat je een achterkant hebt) dan weet je zeker dat plankje daarna strak tegen de muur aan zit.

Ga jij aan de slag met deze DIY? Laat me dan jouw resultaat zien door me een berichtje op Instagram te sturen. Ik zou het heel leuk vinden om dat te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.