geurwolkje

De winter door met Geurwolkje

Thuis is -nu meer dan ooit- de plek waar je veel bent. En omdat je zoveel thuis bent is het ontzettend fijn om dat plekje zo aangenaam mogelijk te maken. De laatste weken werd het steeds kouder en merkte ik dat de lucht in huis door de verwarming ook droger werd. Natuurlijk heb ik een bakje water aan de verwarming hangen, maar dan was niet voldoende. Toen de blaadjes van mijn bonsai boom ook nog begonnen uit te vallen wist ik dat het tijd was voor actie. Geurwolkje to the rescue!

Geurwolkje, een stylische knoflook

Ik kende Geurwolkje van de mooie diffusers die ik voorbij zag komen op Instagram. Niet alleen de naam vond ik erg leuk, ook het design vind ik super. Het doet me denken aan een grote stylische knoflook.

Geurwolkje is een jonge onderneming met een duurzame missie en heldere visie: Feelgood, Smell good and Be happy. Met de overtuiging dat ontspanning de sleutel is naar een fijner leven. Jaren aan studies naar ontspanning wijzen uit dat het ons niet alleen vriendelijker, sneller, gefocust en slimmer maakt maar ook gezonder. Met de kracht van de natuur is Geurwolkje aan de slag gegaan om een aantal fijne producten op de markt te zetten. Waaronder 100% natuurlijke etherische oliën, diverse aroma diffusers en heerlijke kruidenthee.

Slaap lekker thee voor het ultieme ontspanmomentje voor het slapen gaan

Geuroliën en astma gaat dat samen?

Wanneer de buurvrouw drie verdiepingen boven mij met parfum spuit ruik ik het (bij wijze van). Geurkaarsen en -stokjes en roomspray’s zijn ook allemaal off limits voor mij. Waarom vraag je je misschien af. Omdat ik astma heb. Alles wat niet ‘gewoon’ lucht is, daar hebben mijn longen behoorlijk moeite mee. Omdat deeltjes in de lucht van bijvoorbeeld parfum geurtjes zwaarder zijn, prikkelen ze mijn longen (en vernauwen de longblaasjes) waardoor ik moeilijker kan ademen.

Ik was daarom wel huiverig om etherische oliën uit te proberen en heb in eerste instantie het plan gehad om alleen water in de diffuser te doen. Eerst maar even kijken of het goed gaat wanneer de luchtvochtigheid omhoog gaat. Toen ik het daar niet benauwd van kreeg, besloot ik er een paar druppeltjes olie aan toe te voegen. Tot mijn grote verbazing kan ik er gewoon tegen. Wat een verademing! Ik denk dat het vermengen en het zelf kunnen doseren de reden is waarom ik hier wel tegen kan en het feit dat het natuurlijk grondstoffen heeft (of een combinatie van alles). Maakt ook eigenlijk niets uit, ik ben blij dat ik eindelijk kan genieten van fijne geurtjes in huis.

Als een bad in het bos

Ik koos voor het Geurwolkje met een lichte houtlook en witte bovenkant. Wat ik zo leuk vind is dat dit tevens een lampje is. Met verschillende kleurtjes, maar natuurlijk staat hij hier aan op de roze kleur!

Ik mocht van Geurwolkje twee etherische oliën uitkiezen en besloot te gaan voor frisse geurtjes. Dat er iets zou zijn wat frisser is dan de geur genaamd Fris briesje kon ik me niet voorstellen dus daar ging mijn eerste keus naar uit. Het is een combinatie van zilverspar, eucalyptus en rozemarijn en hij ruikt echt heerlijk. Een beetje alsof je een eucalyptus bad neemt in het bos. De tweede geur die ik koos was mandarijn en daar kan ik heel kort over zijn. Hij ruikt precies naar het schilletje van een mandarijn en ik ben dol op die geur. Kortom ik ben super blij met mijn knoflook -die gelukkig niet ruikt naar knoflook- en kan het zeker aanraden!

Wat is jouw favoriete geurolie in huis?

* Deze blog is in samenwerking met Geurwolkje. Bedankt dat ik dit heb mogen ontvangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.