fotobehang

Eetkamer make-over met kraanvogel fotobehang van fonQ

Een tijd geleden was ik mijn huidige behang ineens een beetje zat. Natuurlijk was het oude fotobehang ook echt heel mooi, maar zoals jullie weten ben ik nogal een veranderlijk type als het gaat om mijn interieur. Ik vind op het moment de Japanse invloeden in het interieur -die je de laatste tijd steeds vaker ziet- echt supertof. En zo stuitte ik op het prachtige kraanvogel behang van Esta Home bij fonQ. In deze blog zie je de before en after foto’s en vertel ik je mijn ervaring met het behang.

jungle behang

Jungle behang 

Dit jungle behang koos ik iets langer dan een jaar geleden uit en ik heb er heel veel plezier van gehad. De mooie details en de diertjes vond ik echt heel tof. Dit behang is ook van fonQ waar ik voor deze make-over een samenwerking mee heb (maar daarover later meer). Mocht je dit behang ook willen, dan kan ik het zeker aanraden. Het brengt makkelijk aan, is afneembaar en is echt een statement in je huis. 

Fotobehang verwijderen

Ik heb het fotobehang met jungleprint er in zijn geheel afgekregen (over kwaliteit gesproken). En dat terwijl ik behanglijm voor extra zwaar behang heb gebruikt. Ik ben namelijk altijd heel bang dat het er ineens kan afvallen. Toch kon ik het er goed afhalen dus daar ben ik heel blij mee. Wie weet komt het wel weer een keer terug in ons interieur! 

eetkamer inspiratie

Toe aan een andere sfeer

Het laatste jaar was ik net als heel Nederland veel meer thuis. En ik merkte dat ik behoefte had aan een wat lichtere woonkamer. We wonen in een relatief klein appartement met ramen aan één kant (op het noorden) dus het kan best wel donker ogen soms. Het jungle behang was best wel een groot donker vlak natuurlijk. Ik besloot op een avond dat ik het zat was en begon het er af te trekken. Nog geen idee wat ik daarna wilde, maar dat kwam later wel. Eerst maar eens kijken hoe het zou bevallen zonder het behang. Ik had nog wat restjes muurverf staan die ik met elkaar mengde en zo maakte ik de muur weer netjes. Ongeveer een week was ik er helemaal mee in m’n nopjes. Wat een licht en rust… En wat komen de stoelen mooi uit zo. En toen was ik er flauw van. Ik hou wel van rust, maar ik hou nog meer van een beetje lef!

Make-over met fotobehang met kraanvogels van Esta Home bij fonQ

Ik was er al snel uit dat het fotobehang moest worden, want John (mijn vriend) wordt helemaal tureluurs van herhalende printjes. En ik heb al een muur behangen met vliegende eenden, dus zoiets als een druk bloemetjes behang kon ik hem niet aandoen. Na wat speurwerk naar fotobehang inspiratie kwam ik kwam ik uit bij het kraanvogel behang van Esta Home. Een merk uit Nederland wat heel mooi en betaalbaar behang heeft. Ze produceren op een ecologisch verantwoorde manier (papier uit duurzame bosbouw vervaardigd en de inkt is vrij van oplosmiddelen). Iets waar ik zeker voorstander van ben. 

Ik heb bij mijn fotobehang met  jungle print op Instagram echt heel vaak de vraag gekregen waar het behang van was. Dus ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en fonQ te benaderen of zij heel misschien wel een samenwerking wilde doen met mij voor deze make-over. Daar werd heel enthousiast op gereageerd en daarom het ik het mooie kraanvogel behang gekregen. Heel erg dank daarvoor!

Het aanbrengen van het fotobehang

Ik had als eerst de muur gemeten en op de site gekeken wat de maten waren van het behang. Een risico met fotobehang is dat het misschien niet past. Ik was vergeten dat we een hoge plint hebben en had deze niet meegeteld, dus denk daaraan als je ook fotobehang wil! 

Op de site staat het fotobehang gelukkig weergegeven met de maten erbij, dus dan kun je een goede inschatting maken hoeveel je overhoudt van de afbeelding indien je muur korter is (zoals bij mij). Ik vond het niet zo mooi als het behang gewoon random in het midden van de muur verscheen (omdat het wel smaller was dan de gehele muur) dus ik besloot om er sierlijsten omheen te maken. Daardoor had ik wel een randje lege muur nodig aan de boven en onderkant, dus ik heb echt heel goed gemeten. 

Ik vond het mooi als er niet teveel van de bloemen verloren ging aan de onderkant, maar de vogel moest ook wat lucht hebben boven z’n snavel dus ik ben gaan meten en meten en nog eens meten. Uiteindelijk heb ik een beetje de regel van de derden toegepast (dus tweederde roze, eenderde grijs) en het heeft -vind ik zelf- heel goed uitgepakt. Het behang is heel erg stevig en het aanbrengen was echt zo gedaan. Het komt binnen op een rol en boven elke nieuwe baan staat een nummer. Zo weet je precies wat je waar moet plakken. Ik ben er onwijs blij mee! Je ziet de banen bijna niet en het lijkt echt een groot schilderij. I love it! 

kraanvogel fotobehang
behang met een print
interieurblogger

Wat vinden jullie van deze make-over? 

*Deze blog is in samenwerking met fonQ

8 thoughts on “Eetkamer make-over met kraanvogel fotobehang van fonQ

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.