Mix and match met eetkamerstoelen van Kick collection

Een tijd geleden besloot ik dat de eetkamer toe was aan een nieuwe look. De gele velvet eetkamerstoelen die we hadden, vonden een nieuw thuis bij mijn schoonzus. Lange tijd wist ik niet goed wat ik ervoor in de plaats wilde. Tot John opperde om verschillende stoelen te plaatsten. Met mijn veranderdrang leek me dat een uitstekend plan. Ik kwam in contact met Kick collection en zocht daar een paar leuke stoelen uit die ik aanvulde met een paar tweedehands stoelen.

Oude en nieuwe stoelen combineren

Door een mix te maken van stoeltjes die je bijvoorbeeld al hebt of tweedehands hebt gevonden zorg je voor een unieke uitstraling. Ik heb op marktplaats en bij de kringloop een paar stoelen voor een prikkie gescoord en zelf opgeknapt. Doormiddel van een likje verf en een nieuw stofje zijn ze weer helemaal van nu.

Before

Deze stoel heb ik bekleed met zwarte teddystof
Deze stoel verfde ik zwart

After

eetkamer

Hoe kies je de juiste combinatie?

Ik heb een aantal stoelen gevonden bij Kick collection en deze afbeeldingen gedownload. Vervolgens heb ik ze in een collage toegevoegd om te kijken of ze goed bij elkaar passen. Ik heb ervoor gekozen om te werken met verschillende vormen en texturen. Een van de stoelen heeft een teddy stof en de rest bijvoorbeeld velvet. Samen met de houten stoelen die ik al had gekocht zorgt dit voor een leuke combinatie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 1631258518417.png
Collage van alle stoelen bij elkaar

Eenheid creƫren

De eetkamerstoelen zijn allemaal verschillend qua vorm en sommige zelfs ook van materiaal. Om ervoor te zorgen dat dit geen ratjetoe wordt, heb ik allereerst besloten dat alle stoelpoten zwart moesten zijn. Daarna heb ik gekeken welke kleuren bij elkaar passen. Nu hebben de stoelen allemaal een neutrale kleur. Mocht ik ooit willen wisselen dan kan ik er eventueel 1 vervangen en hoeven ze niet allemaal de deur uit. De Kick collection stoelen heb ik gekozen in een beetje retro vormen. De buisframe en vlinderstoel zijn daardoor heel tijdloos en ik denk dat ik daar nog heel lang plezier van zal hebben!

Zwarte buisframe stoel met velvet
Champagnekleurige stoel met velvet
Beige stoel met teddystof
Witte vlinderstoel met velvet

Budgetproof oplossing

Door te kiezen voor verschillende eetkamerstoelen kun je het zo duur maken als je zelf wil. Zo heb ik voor de tweedehands stoelen samen nog geen 40 euro uitgegeven (incl. opknapmateriaal) en is de witte vlinderstoel van Kick slechts 50 euro (budgettopper!).

Wat vinden jullie van mijn nieuwe stoelen? Laat heb me zeker even weten in de comments!

* Deze blog is in samenwerking met Kick collection. Bedankt dat ik deze prachtige stoelen heb mogen ontvangen van jullie! Ik zou zeggen neem er zeker even een kijkje, want ze hebben heel veel mooie stoelen.

1 thought on “Mix and match met eetkamerstoelen van Kick collection

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.