Je huis inrichten met statement items

Afgelopen zomer zijn we verhuisd naar een grotere woning, met maar liefst het dubbele aan vierkante meters. Ik vind het niet nodig om ook het dubbele aantal spullen te verzamelen en geniet van de extra ruimte. Toch vond ik het wel fijn om een paar dingen toe te voegen waar ik in onze vorige woning niet echt ruimte voor had. In samenwerking met Woonexpress heb ik een aantal leuke dingen gevonden voor in ons huis en ik vertel je er graag meer over.

Een echte binnenkomer

Onze vorige hal was heel erg klein en bestond voornamelijk uit deuren. In deze hal is dat wel anders en is er ruimte genoeg om iets leuks mee te doen. Zodat het een uitnodigende plek is. Ik koos voor een schoenenkast dat tevens fungeert als ‘schoenen aantrek plek’ en heb er een gezellig schapenvachtje opgelegd.

De kale muur erboven is het eerste wat je zien wanneer je binnenloopt en daarom hangt er een heel gaaf wandkleed. Het wandkleed zag ik bij de vorige bewoner en ik was meteen verliefd, helaas mocht ik ‘m niet overnemen haha. Bij hem hing het doek in de woonkamer en misschien gaat deze daar ook nog wel hangen, voor nu hangt ze hier prima.

Een statement vaas

In ons vorige huis wilde ik al een sidetable achter de bank. Het leek me lekker makkelijk om je hapje en drankje op te zetten. Maar bovenal is het een extra ruimte voor styling. Ik blijf immers een interieurfanaat!

In onze vorige woonkamer was een sidetable echt niet mogelijk, je kon amper om de salontafel lopen. Hier is dat wel anders. Dus John heeft samen met een vriend de sidetable gemaakt, inclusief stopcontacten aan beide kanten. Ik heb ‘m vervolgens geverfd in dezelfde kleur als de muur, zodat het een rustig geheeld werd. Omdat de tafel achter de bank zit, kun je daar niet allemaal kleine decoratiespulletjes neerzetten, want die vallen er dan achter weg. Deze sidetable vroeg om een -zoals Frans van vtwonen zou zeggen- groots gebaar.

Na wat speurwerk online kwam ik deze zwarte vaas tegen. De vaas is ruim 50 cm hoog en daarom groot genoeg om boven de bank uit te steken. Omdat de vaas zo hoog is heb je ook geen last van de bloemen die erin zitten bij het opstaan of plaatsnemen. De vorm van de vaas past overigens ook perfect bij het wandkleed met organische vormen dat achter de bank hangt.

Een lamp die alles in zich heeft om te shinen

Mijn wens voor de woonkamer was een hanglamp die groot was, zonder te aanwezig te zijn. Ik vond dit uiteindelijk in hanglamp Miranda. Met een diameter van 46 cm een aardig grote lamp te noemen. Toch lijkt het heel open en ruimtelijk, doordat je er doorheen kan kijken. Ik ben momenteel heel erg into de Japandi stijl. Ik wilde daarom eerst een lampion lamp of een George store lamp. Beide op het moment heel erg in. Toch was ik op zoek naar een lamp wat minder uitgesproken was, minder passend bij slechts één woonstijl. Zodat ik er veel langer van kan genieten. Deze lamp heeft dat wat mij betreft allemaal!

*Deze blog is in samenwerking met Woonexpress. Bedankt voor de toffe items voor ons nieuwe huis!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.