Trends spotten op de vt wonen&designbeurs 2022

Afgelopen week was het zover, ik bezocht -samen met Lana- de vt wonen&designbeurs. Dit jaar niet meer in de Rai, maar in de omgeving van Amsterdam. Na een reis van bijna drie uur was ik er eindelijk (het mag volgend jaar wel in de jaarbeurs in Utrecht wat mij betreft!). Een DJ in een discobal verwelkomde de gasten en er hing gelijk een ontspannen sfeertje. In deze blog ga ik op zoek naar de tofste styling en kijk ik of ik nog wat trends kan spotten. Voor iedereen die er niet bij was, lees gauw verder dan neem ik je gezellig mee!

Good vibes

De eerste indruk

Bij binnenkomst zagen we meteen al toffe dingen. Een draaiende holografische spiegelwand was niet te missen. Volgens mij heeft iedereen deze op Instagram gedeeld. Heel gaaf.

We hebben er zin in!

Retro vibes

Niet te missen was het gebruik van vintage en retro design, iets wat we steeds meer zien in interieurs. Het merk HK living laat al jaren zien hoe de jaren 70 in een jasje van nu kan worden gestoken. Lava lampen (de keramieken, niet de bewegende blobs – helaas want die laatste wil ik al jaren hebben), behangetjes met motiefjes, latjes en het vrolijke kleurenpalet zag ik allemaal voorbij komen.

De salontafel van Isamu Noguchi eindelijk in het echt gezien, zo mooi!
Gekleurd glas is razend populair. Je ziet het o.a. terug in drankglaasjes en kandelaren.
Leuke en vrolijke verzameling van kleurtjes, vormen en materialen.

Japandi en wabi sabi

Voor diegene die kiezen voor een iets minder kleurrijk interieur (yess, me) zie je veel van de woonstijl Japandi en Wabi Sabi. Voorgaande jaren zagen we de monochome interieurs vooral vertegenwoordigd met de bohemian woonstijl. Deze lijkt plaats te hebben gemaakt voor Japandi. Je ziet veel gebruik van warme aarde- en zandtinten. Aaibare textielen, het gebruik van blank hout en organische vormen.

De kleur groen ga je steeds meer zien, snap ik wel!
Een plantje in bonsai(stijl) kan niet missen in een Japandi interieur
Mijn favoriete ruimte, gestyled door Liza Wassenaar
Warme tinten bij Ariadne at home

Styling inspiratie

Ik vind het zo leuk om op een beurs te zien hoe de ruimtes zijn ingericht. Wat hangt er aan de muren, hoe is de tafel gestyled. Ook vind ik het leuk om te zien hoe open kasten zijn ingericht. Wat me opvalt is dat er veel lege (organische) vazen worden gebruikt, boeken, gezichtjes en torso’s.

Er was een lekker plekje om even de benen te laten rusten, goed geregeld!
De speciale spiegel gaf een leuk effect aan je foto!

Waar was je Flexa?

Het was een leuke dag en een geslaagde beurs. Er was bijvoorbeeld een loterij waar je (gratis) kans maakte op te gekke prijzen. Er stonden veel toffe merken met originele producten. Wel miste ik grote namen als Eijerkamp en Flexa. Wat ik vreemd vond, omdat ze voor het TV programma samenwerken. Ik wil al weken de kleurtester van de nieuwe kleur van het jaar hebben en had gedacht om deze daar te scoren. Jammer!

Ook miste ik het shopplein van vt wonen zelf, al was dat wel weer goed voor mijn portemonnee. Ik kijk weer uit naar volgend jaar. Hopelijk durven meer merken het weer aan om op de beurs te staan en kunnen we genieten van nog meer wooninspiratie!

Benieuwd wat ik in 2018 van de beurs vond? Lees dan deze blog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.