sfeervolle tuin

Hoe creëer je een sfeervolle tuin?

Een sfeervolle tuin creëren is niet zo eenvoudig kwam ik het afgelopen jaar achter. Na ruim 14 jaar tuin- en balkonloos te hebben gewoond hebben we eindelijk een fijne buitenplek. Een ruime tuin waar de hele dag de zon schijnt -iets wat je aan ons verdorde gras wel kunt zien! Omdat we geen tuin hadden hebben we alles moeten aanschaffen, van hark tot grasmaaier en van gieter tot stoelen. Ik heb er vorig jaar voor gekozen om niks met de tuin te doen, omdat we in de zomer waren verhuisd en ik eerst de focus op het huis wilde leggen. We wonen in een huurwoning, dus erg drastische zaken zullen we niet gaan veranderen. Toch kun je een tuin zonder te veel aanpassingen harstikke sfeervol en eigen maken, met spullen die je daarna lekker weer meeneemt mocht je gaan verhuizen.

Neem de tijd om je tuin te leren kennen

Ik besloot vorig jaar gewoon eens te kijken hoe het is om een tuin te hebben. Door te ervaren waar je graag zit en wat je graag doet, kun je uitvogelen wat voor jou belangrijk is. Wij houden allebei van bordspellen en barbecueën. Dus al snel werd duidelijk dat er een grote tafel moest komen, waar minimaal zes mensen aan kunnen zitten. Wanneer je duidelijk hebt wat je graag doet, moet je bepalen waar je dat het beste kan doen. Ik heb dit hoekje gekozen omdat we hier een beetje schaduw hebben van de schuur en het er een logische hoek voor is.

De kleuren bepalen van je tuin

Toen we hadden bepaald hoe en wat, was het tijd om te kijken naar mooie tuinmeubels. Omdat we kozen voor het hoekje bij de schuur, vond ik het mooi om de tuintafel en stoelen in een neutrale kleur te kiezen. De schuur is namelijk een terra kleur en deze mogen we niet aanpassen. Iets wat ik eerlijk gezegd wel jammer vind, want als het aan mij lag werd ie beige, zwart of groen. Toch moet ik zeggen dat ik het totaal plaatje nu heel mooi vind! Doordat we met de kleurige schuur zitten wist ik dat ik de tuinset niet van hout of rotan wilde. Simpelweg omdat ik bruin- en geeltinten niet vind passen. Zwarte tafels zie je veel en zijn vaak mooi te combineren. Ik zag een mooie tafel bij mijn zus in de tuin en zij gaf aan er tevreden mee te zijn, dus ik vroeg waar ze die had gekocht. Ik besloot daarna om ook bij Jysk te kijken en vond er een mooie voor een gunstige prijs.

De tuinstoelen van Kick collection zijn hier perfect!

Nu de tafel er was ging ik me oriënteren voor stoelen. Het viel me op dat veel kunststof tuinstoelen of heel saai of heel kleurrijk zijn. Doordat ik geen gekleurde stoel wilde wist ik dat ik voor een mooi design stoelen moest kiezen. Mijn eetkamerstoelen zijn van Kick collection en ik besloot daarom eens te kijken of ze ook tuinstoelen verkochten. Gelukkig was dit het geval en vond ik precies wat ik zocht. Ik koos voor de stoelen Otis in het wit en ik ben er onwijs blij mee! Ze zijn mooi en luchtig vormgegeven en frissen de hele tuin op. Daarnaast zitten ze heel lekker en bovendien zijn ze gemakkelijk te onderhouden. Even een doekje erover en klaar. De bijpassende kussens kun je eenvoudig opbergen als je er geen gebruik van maakt. Ze zitten vast met klittenband, maar ik heb al gemerkt dat ze ook goed blijven liggen wanneer je ze niet vastmaakt. Lekker makkelijk!

Kies een statement kleur en voer deze door

Doordat de schuur een uitgesproken kleur heeft vond ik het mooi om de rest neutraal te houden. Om echt een luchtige sfeer in de tuin te krijgen heb ik veel witte details toegevoegd. Dit zie je terug in de witte tuinstoelen, maar ook in de lampions in de boom, het windlicht en zelfs in de bloemen. Dit zorgt voor eenheid en een rustig geheel.

Maak het gezellig met accessoires

Met alleen een tuinset ben je er nog niet. Echt een sfeervolle tuin creëer je met alles eromheen. Nou vind ik het wel belangrijk dat de spullen die je hebt iets toevoegen. Daarom kies is voor om alles -wat je dan toch al nodig hebt- te kopen in een mooi design en kleur. Denk aan een gieter of verlichting. Met een tafelklem kun je mooi combineren met praktisch. Hang er gezellige lampjes en plantjes aan voor een knusse uitstraling en voor de bijtjes! Doordat alles hangt kun je het hele tafelblad vrij houden. Op deze manier blijft er genoeg ruimte over voor borden -of bordspellen- en kun je er gemakkelijk een doekje overheen halen, zonder eerst van alles te hoeven verplaatsen. Want daar gaat het toch uiteindelijk om? Tijd over houden om lekker te kunnen chillen in je sfeervolle tuin!

*Deze blog is in samenwerking met Kick collection geschreven. Bedankt voor de prachtige tuinstoelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.