Budgetproof TV kast maken

Na onze verhuizing vond ik het tijd voor een nieuw TV kastje. De vorige maakte ik zelf en ook deze keer ging ik weer aan de slag. Hoe ik budgetproof een TV kast ging maken voor slechts 12 euro, laat ik zien in deze blog.

De TV kast voor de makeover
De DIY TV kast in ons vorige huis

De gratis TV kast

In ons vorige huis was onze woonkamer zo smal dat er eigenlijk geen TV meubel kon staan. Tenminste niet als je nog om de salontafel heen wil kunnen lopen. Daarom maakte ik zelf een zwevend TV meubel van houten latten en webbing dat ik bij de kringloop vond. Met pianoscharnieren zorgde ik ervoor dat het klepje open en dicht kon en zo was alles netjes weggewerkt.

Toch merkte ik dat ik naar wat meer opbergruimte verlangde, dus in ons volgende huis wilde ik wel een grotere TV kast. Gelukkig zijn we nu verhuist en is onze woonkamer wel drie keer zo groot. Ruimte genoeg voor een kast. Een paar avonden voordat we gingen verhuizen besloot ik het TV kastje van de muur te halen, zodat ik de gaten alvast kon dichten. Ik had al een mooi alternatief gevonden, maar de levertijd is nog maanden. Tot die tijd had ik eigenlijk geen idee waar ik de TV op moest zetten.

Nadat we onze vrienden het nieuwe huis hadden laten zien kwamen we weer terug in de hal van de flat. De plek waar iedereen zijn zooi dumpt. Heel soms zit er iets moois bij, maar meestal is het iets wat ze eigenlijk naar de stort hadden moeten brengen. Maar wat zag ik… Een TV kast in perfecte staat! Patricia (je weet wel @huisjeindrenthe) en ik tilden de kast in de lift en zo had ik ineens een gratis TV kast!

Wat een beauty he!
Het oude handgreepje

Hoe maak je een budgetproof TV kastje?

Aangezien het een tijdelijk alternatief was wilde ik er niet teveel geld voor kwijt zijn, dus ik bedacht hoe ik het TV kastje zo goedkoop mogelijk kon aanpassen. Allereerst wist ik dat het handgreepje anders moest. Ik wilde deze eerst goud spuiten, maar ik vond de vorm ook niet mooi. Voor slechts 7 euro vond ik mooie handgreepjes op bol.com. Omdat ik er een deur heb uitgesloopt had ik er maar eentje nodig.

Het nieuwe handgreepje

Niet alleen de handgrepen waren niet mijn smaak, ook de pootjes vond ik niet mooi. Gelukkig had ik nog een set hairpinlegs van meubelpootjes dus die kon ik daar mooi voor gebruiken. Natuurlijk zijn deze niet super voordelig, dus als jij een makeover doet kun je ook bij de bouwmarkt zoeken of zelf pootjes maken van bijvoorbeeld een houten balkje.

Het oude pootje
Het nieuwe pootje
Er zaten twee hele grote gaten voor de kabels, Die zie je met een zwarte kast tegen een witte muur natuurlijk heel goed. Dus we maakten een klepje!
Klepje zwart gemaakt

Het verven van een TV kast

Ik was eerst van plan om het kastje te beplakken met plakfolie. Ik had een mooie smoked wood variant gezien en ben naar de bouwmarkt gegaan om deze te bekijken. Echter vond ik deze wel erg glimmen en vond ik dat het geld niet waard (zou ongeveer 20 euro kosten). Toen besloot ik om de kast te verven met schoolbordverf. Lekker mat en goed af te nemen. Ik kocht een potje bij de Action voor 4 euro. Ik bracht 2 laagjes aan met een lakroller. Ik denk dat dit voor ons een prima oplossing is, omdat we de kast niet vaak gebruiken. De verf ligt natuurlijk bovenop een soort plastic laagje dus echt goede hechtig zoals bij hout krijg je nooit. Ik ben heel benieuwd of het de komende maanden goed blijft zitten. Mocht je benieuwd zijn, vraag het gerust.

Dat was het, de makeover voor 12 euro! Ik vind het heel erg geslaagd. Het deurtje eruit, geeft echt een meer moderne look. Het zwart met goud, de poten… Ja I love it! Wat vinden jullie ervan?

2 thoughts on “Budgetproof TV kast maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.